Cikkszám: MRI
MORELLO FORNI MRI sorozat
Az MRi hibrid gáz- és fatüzelésűkemencék, csak fával, csak gázzal vagy egyszerre mindkettővel is tudnak üzemelni.
A gázüzemű MRi sütők 200°C felett spontán begyújtják a fát a tűztérben, ami jelentősen csökkenti a szennyezőanyag-kibocsátást.
Az MRi sütők két független gázégővel vannak felszerelve, amelyek közül az egyik a kupoláját, a másik a forgó alaplapot melegíti; megnövelt hőstabilitásuknak és a független alaplapfűtésnek köszönhetően rövid idő alatt, tökéletesen sütnek anélkül, hogy az alsó hőmérséklet csökkenne.
Az MRi a forgósütők családjába tartozik, motoros alaplapjuk változtatható sebességgel és irányával gyorsabb és egyenletesebb sütést eredményez.
A fáklyalángot adó kupola gázégők a az égő fa látszatát keltik és imitálják annak sütési tulajdonságait is.
A forgó alaplaptól fém védőburkolattal elválasztott fatüzelési terület a sütő fő szájától balra található külön ajtóval érhető el (jobb oldalon opcionális).
Egy külső fémfiók összegyűjti a sütőkamra hornyaiból kihulló hamut és törmeléket, hogy segítsen tisztán tartani a sütési területet, megkönnyíti a fa égését és az általános higiéniát.
A hatalmas tűzálló tömeg és az extra gondos hőszigetelés növeli a sütő hatékonyságát, csökkenti az üzemeltetési költségeket és a hőveszteséget.
Kettős üzemmód: kézi – a felhasználó kiválasztja a munkahőmérsékletet és manuálisan állítja be a láng intenzitását a modulátor segítségével; automata (csak érintőképernyős változatoknál) – a rendszervezérlés a beállított hőmérsékletnek megfelelően növeli vagy csökkenti a láng intenzitását, ezáltal csökkenti a fogyasztást és megkönnyíti a sütő működését.
Az MRi sütők három méretben (110,130,150) kaphatók Standard kivitelben.
A standard változatok festett fémmel vagy rozsdamentes acéllal készülhetnek.
Igény szerint opcionális analóg vezérlőrendszer termosztatikus hőmérséklet-szabályozással.
Speciális „Sorrentino” sütőlapok „napoletana” pizzához vagy kenyérhez, kérésre kaphatók.
A hatótávolság MRi előnyei
Az MRi gázégőkkel vannak felszerelve, amelyeket kifejezetten Morello Forni tervezett, és nem igényel karbantartást.
A hibrid működés lehetővé teszi a sütő csak fával vagy csak gázzal történő használatát.
A fa már nem nélkülözhetetlen, mint a hagyományos téglakemencékben.
A forgó alaplap segíti a felhasználót pizzák sütésében anélkül, hogy mindegyiket kézzel kellene forgatnia, mint a „statikus” sütőkben
Az „Inteltouch System” érintőfelület lehetővé teszi a sütő egyszerű kezelését.
Az „IntelTouch System” vezérlőfelület egyszerű, de továbbfejlesztett sütővezérlést tesz lehetővé, speciális „Morello Forni” firmware-rel programozva, amely lehetővé teszi a sütő automatikus vagy kézi működését, valamint különféle segédprogramokat.
A tisztítási műveletek egyszerűbbek, mivel a fatüzelésű kemencerész,és a gáztüzelésű sütőfelületek el vannak választva.
A külső fémfiók összegyűjti a lehulló hamut és a kemence szennyeződéseit a belső hornyokból, segít tisztán tartani a sütési területet, megkönnyíti a fa égését és az általános higiéniát.
Az alaplap tisztítási műveletei egyszerűbbek a fatűznek, a gázégőknek és a sütőfelületek szétválasztásának köszönhetően
Szabadalmaztatott automatikus törmeléktisztító rendszer a forgó alaplap körül.
A karbantartást nem igénylő gázégőknek köszönhetően kevesebb a sütő karbantartása.
Állandó és jobb termelékenység a hagyományos fakemencékhez képest.
A fával fűtött égés csökkenti a gázkibocsátást és a kapcsolódó légszennyezést.
Az elliptikus sütőkamra csökkenti a sütő mélységét és megkönnyíti a működést, összehasonlítva az azonos munkafelületű, kör alakú sütőkkel.
A tágas, természetes kőből készült elülső polc megkönnyíti az adagolási műveleteket.
A magas hőmérsékletnek ellenálló hajlékony karra szerelt külső lámpa megkönnyíti a kemence beláthatóságát sütés közben.
A tömör fém csőállvány lehetővé teszi a sütő targoncával történő kezelését.
Minimális szervizelés szükséges.
Szólj hozzá elsőként!