SIRHA BUDAPEST 2016 ÖSSZEFOGLALÓ
Sirha Budapest, a prémium nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás a várakozásokat felülmúlva zárta be kapuit!
Sirha Budapest kiemelkedő sikerrel párosította
a világszínvonalú programokat az átfogó
nemzetközi kínálattal. A magas minőségű
szakkiállítás több mint 20.000 szakmai látogatót
és 400 kiállítót vonzott a HUNGEXPO Budapesti
Vásárközpontba.
A sikeres rendezvény következő kiadása
2018. tavaszán várja majd a látogatókat.
400 kiállító 19 országból
A Sirha Budapest kiállítás célja volt, hogy
átfogó kínálatot nyújtson az élelmiszeripar,
sütő- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar,
valamint a csomagolóipar képviselői számára.
A kiállítás három napja alatt a szakmai látogatók
egy igazán egyedi rendezvényen találhattak meg
mindent, ami a saját üzleti vállalkozásukhoz szükséges.
400 kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait az
élelmiszerektől és italoktól kezdve a terítékeken,
dekorációkon és higiéniai termékeken át a hotelek,
éttermek és csomagolóipari cégek kínálatáig.
A kiállításon a látogatóknak lehetőségük nyílt hazai
termékek kóstolására is a külön erre kialakított területen,
hogy felfedezhessék a kistermelők egyedi termékeinek
lenyűgöző ízeit.
20.000 szakmai kiállító a rendezvényen
A Sirha Budapest kiállítás több mint 20.000 szakmai
látogatót vonzott a vendégládás és élelmiszeripar területéről.
A látogatók 24%-a étterem és vendéglátóiparból, 16%-a élelmiszeriparból, 15%-a sütő-, illetve cukrásziparból,
14%-a kereskedelemből, 10%-a szállodaiparból és 8% szolgáltatóiparból érkezett. De még ennél is fontosabb,
hogy a látogatók 38%-a tulajdonos vagy cégvezető,
23%-a értékesítő és beszerző, 12%-a, pedig séf,
Hihetetlen programkínálat számtalan
versennyel és bemutatóval
A Sirha alapötlete, hogy kombinálja a szakmai kiállítást a
versenyekkel és bemutatókkal, melyek hozzájárulnak
a kiállítás sajátos üzleti hangulatához.
Bocuse d’Or európai döntő, a szakácsversenyek olimpiája
Május 10 és 11 között a kiállítás látta vendégül
a Bocuse d’Or európai döntőjét, a híres nemzetközi
szakácsversenyt, melynek nézői Európa 20 legjobb
szakácsának megmérettetését követhették figyelemmel.
A világhíres séfek; Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or európai
döntőjének elnöke, Serge Vieira, a zsűri elnöke,
Rasmus Kofoed, tiszteletbeli elnöke a verseny során
Széll Tamás munkáját értékelte Európa legjobbjának!
A nagy tekintélyű zsűri összesen 11 csapatot választott ki,
akik képviselhetik országukat a lyon-i világbajnokságon 2017 januárjában.
Versenyek, bemutatók és konferenciák a
kiállítás minden területéről.
A Kolonics Zoltán által második alkalommal szervezett
Sirha Budapest Desszert Versenyen négy különböző
kétfős csapat vett részt, akiknek egy-egy gyümölcstortát,
csokoládés tányérdesszertet és artisztikát kellett bemutatniuk.
A verseny Korponai Péter (Desszert.Neked) és Mártha Róbert
(Costes) csapata nyerte, de a Legjobb Tányérdesszertért és
Legjobb Artisztikáért járó díjat Nagy Anna
(Salon Restaurant Budapest) és Berta Gréta
(Kempinski Hotel Corvinus Budapest), második
helyen végző csapata vihette haza.
A kiállításon megrendezett Magyar Barista Bajnokságon
dőlt el, hogy Brewers Cup kategóriában Schreiber Nikolett,
Barista kategóriában, pedig Deák József képviselheti
majd hazánkat a dublini Barista Világbajnokságon.
A pékipar szintén előtérbe került a rendezvény három
napja alatt, hiszen a Kreativ Pékfórumon bemutatók,
kerekasztal-beszélgetések, interaktív előadások várták a
látogatókat olyan témákkal, mint a technológiai újdonságok,
kreatív alapanyagok, továbbképzési lehetőségek és
fejlődési pontok a szakmán belül.
A Konferencia teremben kerekasztal-beszélgetések
zajlottak a Magyar Vendéglátók Ipartestületének
szakembereivel olyan témákban, mint a mai
gasztronómiai trendek, vezetői szemléletek,
a Michelin csillag hasznossága vagy az étlapkészítés.
A közétkeztetés kérdése is része volt a konferenciaprogramnak
az az ÉLOSZ által szervezett Élelmezésvezetők Napján.
A Future Store standon a látogatók felfedezhették a
kereskedelemben használt legújabb technológiákat és
termékeket, hogy ezeket később sikerrel hasznosíthassák
saját üzletük fejlesztésében.
Trendek és innovációk
A Sirha kiállítás szellemiségének megfelelően a Sirha
Budapest is több jövőbemutató trendet és termék
innovációt mutatott be a szakmai közönségnek.
World Cuisine Summit
Frédéric Loeb, az elismert francia jövőkutató mutatta
be a vendéglátóipar globális trendjeit a hazai trendekre
fókuszálva, majd vitafórumot tartott a legismertebb
magyar véleményformálókkal a napi üzleti tevékenységük
során szerzett tapasztalataikról.
A Sirha Budapest a Trade Magazinnal közösen második
alkalommal hirdette meg Innovációs Termékversenyét,
melyen nagydíjat kapott a Sága Foods Zrt. csomagolóipar
és logisztika kategóriában, az eisberg Hungary Kft.
élelmiszer és ital kategóriában, az m-GEL Hungary Kft.
sütőipari-, és cukrászati termékek kategóriában, a Kaba Zrt. szállodaipari termékek, bútorok, dekoráció, teríték kategóriában,
a JRK Waste Management Hungary Kft. technológiák kategóriában.
Networking lehetőségek
És végül, de nem utolsó sorban a Sirha Budapest
lehetőséget biztosított az élelmiszeripar, pékipar, cukrászipar
valamint a HoReCa szektor valamennyi képviselője számára,
hogy az Enterprise Europe Network által szervezett üzletember-találkozón személyes megbeszéléseket bonyolítsanak le az
iparági szereplőkkel, hogy bővíthessék beszállítói és
vevőköreiket illetve új üzleti együttműködéseket kezdeményezhessenek. A találkozóra összesen
112 résztvevő regisztrált előzetesen 10 különböző országból,
akik összesen 141 találkozón vettek részt.
Az üzletember találkozó mellett a Sirha Budapest hosted buyer programot is indított.
SIRHA BUDAPEST SZÁMAI
- 400 kiállító
- 20.093 szakmai látogató
- 4 nagy verseny – Bocuse d’Or európai döntő, Magyar Barista Bajnokság, Sirha Budapest Desszert Verseny, Innovációs Termékverseny
- 20 résztvevő ország a versenyeken